I titiden tirsdag 28. august ble ekspedisjonssjef Jan Farberg i Nærings- og fiskeridepartementet kontaktet av Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik. Hun ville sette opp et møte mellom Norwegian-sjef Bjørn Kjos og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

«Tema for møte er hva den norske regjeringen tenker fremover mht næringsutvikling og tilførsel/flyruter fremover», skriver Skånvik i eposten som DN har fått innsyn i.

«Ikke rikket seg en millimeter»

Kjos vil ta opp regjeringens politikk overfor Norwegian.

«Som du vet har det ikke rikket seg en millimeter mht Norwegian’s muligheter til å operere østover til de mest sentrale markedene i Asia», skriver Skånvik.

Myndighetene har andre planer, skriver Norwegian-toppen.

«Igjen vet vi at det fra myndighetshold/Avinor er initiativ for i stedet å få kinesiske flyselskap til Norge, samtidig som et nytt statsbesøk står for døren. Det er med dette som bakteppe vi ønsker et møte», skriver hun.

Var med til Argentina

Isaksen og Kjos var begge med på en tur til Argentina, der Norwegian solgte sine første innenriksbilletter tirsdag denne uken. Da fikk statsråden og næringslivstoppen imidlertid ikke nok tid til å snakke sammen, ifølge Norwegian.

«Da vi var i Argentina tidligere i år ble det ikke så mye tid, selv om det var et svært positivt opplegg fra deres side. Nå er de største flygningene i Argentina ikke langt unna», står det i eposten.

Statssekretær Magnus Thue (H) bekrefter at det blir et møte.

– På forespørsel fra Norwegian er det avtalt et møte for Bjørn Kjos med næringsministeren 2. oktober. Regjeringen støtter Avinor i deres arbeid for å etablere direkteruter til Norge. Direkteruter mellom Norge og Kina vil være av stor betydning for næringslivet, særlig sjømateksportørene, og reiselivsbransjen, sier han.

Skånvik i Norwegian har følgende kommentar:

– Vi ser fram til å diskutere problemstillingen med direkteruter til Norge, ikke bare fordi det er ønskelig for Norwegian å fly, men fordi de direkterutene Norwegian ønsker å operere vil innebære tosifret milliardbeløp i verdiskaping for landet og tusenvis av arbeidsplasser innen reiseliv og turisme. Det ville også gitt viktige eksportnæringer som sjømat direkteruter til viktige markeder. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Disse tv-ene har en åpenbar mangel
DNs anmelder ville gått for noe annet i år, neste år og kanskje også året etter.
02:13
Publisert: