Én av sakene det har vært mest spenning knyttet til under Arbeiderpartiets program- og nominasjonsmøte lørdag, har vært spørsmålet om Oslo Ap skal snu i spørsmålet om små leiligheter i Oslo sentrum, skriver Aftenposten.

Byrådsleder Raymond Johansen har foreslått å droppe leilighetsnormen en periode, men forslaget ble nedstemt lørdag.

Leilighetsnormen innebærer blant annet at det ikke skal bygges boliger på under 35 kvadratmeter i Oslo sentrum. I tillegg kan bare 35 prosent av dem være mellom 35 og 50 kvadratmeter. Minst 40 prosent av leilighetene må være over 80 kvadratmeter.

– Har feilet

DN skrev onsdag om en analyse utført av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), som baserte seg på en ny rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse og sammenstilling av offentlig statistikk om befolkningsutviklingen, som viste at normen ikke har hatt noen effekt på at familier blir boende i sentrum.

Hovedpoenget med størrelseskravene, var å sikre flere romslige boliger som kan huse en familie – slik at flere familier også velger å bli boende sentralt.

– Leilighetsnormens størrelseskrav har redusert antallet nye boliger som totalt bygges, og har dermed forsterket boligmangelen i Oslo. Det er uheldig nok. Men våre analyser viser at normen heller ikke har klart å trigge flere familiebosetninger i sentrum. Dette var den store tanken bak, sa Geving til DN, og la til:

– Den har feilet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.