For første gang siden KrF gikk inn i regjering med Høyre, Frp og Venstre, talte fungerende partileder Olaug Bollestad til om lag 400 partifeller på landskonferansen lørdag.

– Selv om forhandlinger er å gi og ta, så håper jeg dere ser solide spor av KrF i det politiske prosjektet vi nå har. Vi har framforhandlet en plattform som har en klar verdiforankring i vår kristne og humanistiske arv, sa Bollestad da hun talte på partiets landskonferanse.

– Må forene oss

Men den fungerende partilederen la ikke skjul på at partiet har vært gjennom en intens periode preget av både veivalg og regjeringsforhandlinger. På spørsmål om hvordan partiet skal samle seg etter den intense perioden, og der enkelte har pekt på at det blir vanskelig å drive valgkamp, svarer Bollestad:

– Da er det viktig at vi løfter fram det som forener oss. Det som forener oss, er politikken vår og vårt politiske prosjekt. Det er det som skaper stolthet og engasjement. Den jobben skal vi nå gjøre, og der er vi enige. Så det skal vi klare, sier Bollestad til NTB.

Lederkabal

I kulissene av landskonferansen pågår det samtidig en jobb med å få lederkabalen i partiet på plass. Nestleder Kjell Ingolf Ropstad er fortsatt den heteste kandidaten som ny partileder i KrF, med åpen støtte fra Olaug Bollestad og fire fylkeslag.

Fungerende KrF-leder Bollestad har på spørsmål om hun er beredt til å bli partileder, tidligere sagt at hun ikke selv vil abdisere, og er beredt til å ta de oppgavene partiet ber om. Men samtidig har hun pekt på Ropstad som ny leder for partiet.

Peker på Ropstad

Overfor Vårt Land innrømmer Bollestad at hennes tidligere uttalelser kan ha vært tvetydige. På direkte spørsmål fra avisen om hun på lik linje som Ropstad selv er kandidat til ledervervet på permanent basis, svarer Bollestad:

– Nei, jeg har pekt på Ropstad og han bør bli KrFs neste leder, sier Bollestad, som lørdag var første taler under partiets landskonferanse på Gardermoen.

Fire fylkeslag har også flagget at de vil støtte Ropstad.

Valget av ny leder skal skje på partiets landsmøte 26.–28. april, men fylkeslagene skal gi innspill til valgkomiteen innen 1. februar, altså fredag neste uke.

NTB er kjent med at Knut Arild Hareide, tross nederlaget i kampen om partiets veivalg, ønsker å fortsette som parlamentarisk leder når den nye stortingsgruppen skal konstitueres.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her kan du kjøpe norsk frossenlaks i "minibanken"
00:52
Publisert: