Odd Aksland, som er administrerende direktør i kollektivselskapet Kolumbus, sier at økningen er den største de noensinne har opplevd, skriver Aftenbladet.

I uka før 1. oktober da bomringen ble satt i drift, var veksten 7 prosent sammenlignet med de tre foregående ukene, og i den første uka i oktober var økningen på hele 17 prosent.

Det innebærer at antall passasjerer har økt fra 80.000 til 90.000 hver dag. En så kraftig økning har medført at noen busser har vært fulle og har måttet la passasjerer stå igjen på holdeplassen.

For at de reisende skulle lære å betale med app i stedet for kontanter kostet det i de to ukene før og etter at bomringen ble innført, 1 krone å ta bussen. Aksland håper og tror at de gode tallene skal fortsette også når billetten ikke lenger koster 1 krone.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Arkitektur-professor om Røkkes skyskraper-drøm:
– Den som er høyest, er best. Behøver ikke si mer
01:19
Publisert: