I likhet med aksjonen i desember, er det snakk om en kjør-sakte-aksjon, skriver Bergens Tidende. Forrige gang førte dette til store trafikkproblemer og til dels skarpe reaksjoner. Til dem som er bekymret for å rekke jobben, er beskjeden klar fra aksjonskomiteens leder Willy Padøy:

– Enten må du komme deg på jobb fryktelig tidlig, eller bli med oss, sier aksjonskomiteen om det som skal skje på onsdag.

Han sier aksjonistene ønsker å «vekke bergenserne».

– Nå har vi kjent på rushtidsavgiften i vel et år, og det er ikke mer avgifter å klemme ut av oss. Transport er limet i samfunnet. Setter vi håndbrekket på, så står alt i samfunnet, sier Padøy.

I tillegg til saktekjørende yrkessjåfører, kan bergenserne vente seg håndverkere som tar med seg verktøy, materialer og annet utstyr på kollektivtransporten i byen «for å vise hvilke tilstander det kan bli».

Aksjonistene mener bompengepolitikken kveler yrkestransport og næringsliv, og de er misfornøyd med at bompenger skal finansiere bybanen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.