– Vi er enige med EU om flere samtaler og trenger tid for å gjennomføre denne prosessen, sa den britiske statsministeren.

Ifølge May fortsetter samtalene med EU-ledere ut uken.

Hun fortalte at hun allerede har sagt til Europaparlamentet at det er nødvendig med juridisk bindende endringer av den såkalte backstopen, som skal sikre en fortsatt åpen grense mellom britiske Nord-Irland og EU-landet Irland.

May vil på ny orientere om brexitprosessen 26. februar dersom det ikke er oppnådd enighet om en skilsmisseavtale innen da, og hun lover at det i så fall skal holdes en rekke avstemninger i Parlamentet dagen etter.

– Hvis vi får gjennomslag for endringer i backstop-løsningen for grensen mellom Irland og Nord-Irland, får forbedret arbeidstagernes rettigheter og styrker Parlamentets rolle i den neste forhandlingsfasen, tror jeg vi kan komme frem til en avtale som dere kan støtte, sa May.

Labour-leder Jeremy Corbyn er imidlertid ikke fornøyd.

– Det virker som om statsministeren kun har én taktikk – å la klokken gå og håpe at medlemmene i dette huset vil presses til å støtte en mislykket avtale. Hun gambler med tid, folks jobber og fremtiden for industrien, sa han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ungarns statsminister lover null inntektsskatt resten av livet til kvinner som føder minst fire barn
00:33
Publisert: