I et intervju med Bergens Tidende ble Meyer spurt om hvordan hun ville stille seg til en forespørsel om å bli Høyres byrådslederkandidat i byen.

– Nei, det må jeg i så fall ta der og da, hvis det skjer, lød svaret fra Meyer. Hun skal tilbake til Norges Handelshøyskole, men sier hun har lært seg «å ikke utelukke noe om frem­tiden».

Avisen har spurt flere lokale Høyre-topper om hva de mener om Meyer som en mulig listetopp ved valget neste år. De roser den nylig avgåtte sjefen for Statistisk sentralbyrå.

- En god politiker

– Hun er en god politiker og har gjort en god jobb for Bergen Høyre tidligere, sier lokallagsleder Anne Lorgen Riise. Men hun vil ikke kommentere en mulig listeplass for Meyer. Valgkomiteen i Bergen Høyre oppnevnes førstkommende lørdag.

– Vi er på jakt etter to toppkandidater til listen, og vi setter pris på alle dyktige folk som melder seg til tjeneste, sier Riise, som selv er uaktuell som topp­kandidat.

En som kan havne øverst på valglisten er dagens gruppeleder i bystyret, Hilde Onarheim. Hun sier Meyer vil være «en meget god kandidat».

Meyer har tidligere vært både finansbyråd og helsebyråd i Bergen. Hun var også statssekretær i Kjell Magne Bondeviks regjeringen og har vært med i Høyres kvinnepolitiske utvalg og i programkomité.(Vilkår)

Meyers advokat med kraftige utfall mot media
Dag Steinfeld, advokaten til SSB sjef Christine Meyer, kom med krass kritikk av media etter pressekonferansen hos byrået fredag. Bakgrunnen for kritikken var de mange oppslagene torsdag om at Meyer kom til å gå av fredag. Det viste seg ikke å stemme.
03:29
Publisert: