Fredag morgen møter SSB-direktør Christine Meyer på finansminister Siv Jensens kontor for tredje gang på litt over en uke.

Meyer kom gående alene fra SSB til departementet fredag formiddag. Hun måtte bane seg vei gjennom pressekorpset utenfor Finansdepartmentet.

Hun ville ikke svare på spørsmål om hennes fremtid som SSB-sjef, og sa hun kom tilbake etter møte med finansministeren.

Klokken 11 skal Meyer holde et allmøte for de SSB-ansatte. Det er ventet at Meyer fredag vil gå av som SSB-sjef.

Etter det andre oppklaringsmøtet onsdag, ble de to enige om å møtes nok en gang. I mellomtiden har det vært en dramatisk utvikling i saken. Torsdag ettermiddag meldte flere medier at Meyer vil trekke seg fra stillingen på grunn av manglende tillit fra finansdepartementet.

Jensen unnlot onsdag å svare på direkte spørsmål om hun fortsatt har tillit til SSB-direktøren.

Jensen svarte i stedet at det avgjørende i saken nå er at SSB oppfattes som uavhengig.

— De har vært det og skal være det, sa Jensen.

Etter at det oktober ble det kjent at rundt 25 av forskerne i forskningsavdelingen flyttes over til statistikkavdelingene i byrået, har det skapt særlig reaksjoner at Erling Holmøy, som er forskeren bak regnskap om hva innvandring vil koste landet på sikt, er blant dem som ikke får fortsette i avdelingen.

SSB-sjef Christine Meyer har tidligere omtalt innvandrerregnskapene som «et sårt punkt» og er blitt beskyldt for å ha politiske motiver for omorganiseringen, noe hun selv har avvist.(Vilkår)

Et vogntog full av hat
Bob Bolus utformet en semitrailer full av anti-Hillary-slagord under presidentvalget som sikret Trump seier. 1 år etter valget kjører nå Bolus trailerne til nye slag under lokalvalgene - og for å demonstrere mot Hillary Clinton på bokturneen hennes.
02:02
Publisert: