Samtidig som Donald Trump nærmer seg ett år som president, er oppslutningen hans den laveste blant alle amerikanske presidenter i moderne tid, skriver CNBC.

«Forferdet, redd og forhåpningsfull»

Bare 39 prosent synes Trump gjør en god jobb som president, ifølge NBC og Wall Street Journals nyeste meningsmåling. Den ble gjennomført mellom 13 og 17 januar, altså etter at Trump angivelig skal ha kalt flere afrikanske land for «drittland».

Til sammen 57 prosent mener USAs president gjør en slett jobb. Ordene som ble brukt mest av respondentene til å beskrive hva de følte om Trump var forferdet, redd og forhåpningsfull.

Rett etter at Trump ble innsatt som president i februar i fjor var 44 prosent fornøyd med jobben han gjorde, mens 48 mente det motsatte.

USAs statsapparat kan bli fryst

Det råder nok en gang frykt i Washington for en såkalt «government shutdown», altså at de fleste statlige funksjoner stenger. Det vil i så fall føre til at statlig ansatte over hele landet blir sendt hjem fra jobb uten lønn, skriver CNBC.

Spenningen er knyttet til om republikanerne i Kongressen klarer å få gjennom et lovforslag som sikrer de fleste offentlige tjenester finansiering frem til 16. februar i år. Forslaget ble vedtatt i Representantenes hus torsdag og skalle stemmes over i Senatet fredag.

Uten finansiering vil en rekke offentlig ansatte bli permittert og offentlige funksjoner utenom de aller mest nødvendige stenges ned inntil en avtale kommer på plass.

Donald Trump har ikke synes nevneverdig bekymret for en slik nedstengelse. «Hvem vet», var alt han ville si til reportere i forbindelse med en tale han holdt i Pittsburgh torsdag.

Fristen for å bli enige er midnatt fredag.

«Splittet landet»

Også NPR, PBS NewsHour og Marist har nylig utført en meningsmåling. Den viser at majoriteten av USAs befolkning mener Trumps første år som president har vært et nederlag og at han har splittet landet, skriver NPR.

Amerikanerne gir Trump relativt positive tilbakemeldinger på måten han har håndtert terroristorganisasjonen IS og tilstanden til den amerikanske økonomien, ifølge meningsmålingen.

Frykter krig

De mener derimot at nærmest alt annet har vært for dårlig og at ting er blitt verre det siste året. Blant annet mener den amerikanske befolkningen at raseforhold, kvinners rettigheter og utenlandspolitikk har forverret seg i løpet av Trumps presidentskap.

Syv av ti amerikanere er nå redd for at en krig mot Nord Korea skal bryte ut, skriver NPR.

– Vurderingen av Trumps første år er ikke god. Folk fortsetter å være tvilsomme til regjeringen, måten presidenten kommuniserer på og hvordan han håndterer saker. Det er ikke et fint bilde for president etter det første året, sier direktør Lee Miringoff for meningsmålingsvirksomheten Marist Institute for Public Opinion.(Vilkår)

Bitcoin har ingen fundamental verdi, og kan gå i null.
01:21
Publisert: