Stortinget behandler onsdag Riksrevisjonens kritikk av regjeringens arbeid med å sikre viktige bygg og infrastruktur mot angrep.

– I stedet for å ta alle de dokumenterte manglene på alvor, har regjeringens propagandaapparat satt inn alle ressurser på å forsøke å tåkelegge og avdramatisere innholdet, sa Andersen da han la frem kontroll- og konstitusjonskomiteens innstilling.

Andersen viste til at Riksrevisjonen har levert to rapporter, begge kritiske til regjeringens arbeid med å sikre viktige bygg og infrastruktur. Han anklaget regjeringen for å ha tegnet et sminket bilde av situasjonen da Stortinget behandlet den første rapporten. I en ny rapport slo Riksrevisjonen fast at det fortsatt var store mangler.

De rødgrønne har erklært at de ikke har tillit til regjeringen i saken, men Kristelig Folkeparti ville ikke være med på et mistillitsforslag. Andersen påpeker likevel at det er en samlet komité som står bak store deler av de kritiske merknadene.

– Jeg håper at etter denne behandling, dersom regjeringen fortsatt sitter, at denne innstillingen fører til at regjeringen tar ansvaret på større alvor og at statsministeren heretter følger opp sakene, sa Andersen.

Komiteen krever at regjeringen legger frem en helhetlig gjennomgang av planene, forventet fremdrift og kostnadene ved objektsikringen senest i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett til våren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette skal du aldri gjøre med en god kniv
Karbonstål eller rustfritt? Hva med en slipestein til 16.000 kroner? Gasellebedriften Skarpekniver og vinneren av World Sushi Cup, Vladimir Pak, gir deg gode råd for kjøp og bruk av skikkelige kjøkkenkniver.
02:34
Publisert: