– At rosabloggere er sponset og får betalt for antall klikk, er godt kjent. Men at en avis som Dagbladet tilbyr slike rammevilkår for sine spaltister, lover ikke bra for den uavhengige kommentarjournalistikken, sier samfunnsdebattant Shabana Rehman Gaarder til Klassekampen. Hun får støtte av NJ-leder Hege Iren Frantzen.

– Det er synd hvis det skal bli sånn at den som roper høyest og bruker de sterkeste ordene er de eneste som blir hørt, sier hun.

Krav til seriøsitet og ansvarlighet

Dagbladet sier på sin side at det ikke er noen grunn til bekymring for at avisens spaltister inntar mer ekstreme meninger for å få bedre betalt. 

Ansvarlig for Dagbladets satsing på spaltister, Anders Holth Johansen, sier avisen fortsatt stiller krav til seriøsitet og ansvarlighet.

– Våre spaltister leverer ofte lange, seriøse tekster som oppnår lengre lesetid enn gjennomsnittet for våre nettartikler, sier Johansen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.