Han har det siste året jobbet som kommunikasjonssjef i Høyre, men rekker snaue to uker i sin nye jobb før julaften. Alstadsæter ble spurt om jobben for to uker siden.

– Jeg hadde familieråd hjemme. Dette er en jobb man trolig får bare én gang i livet, sier Alstadsæter til DN.

Avtroppende statssekretær Sigbjørn Aanes nevnte selv hensynet til familien som en grunn til å gi seg etter mange år som Solbergs høyre hånd. Alstadsæter tror ikke jobben vil «spise ham opp».

– Jeg har allerede en krevende jobb, så jeg tror jeg skal forvalte både jobben og familien, sier han.

– Blir det feiring med en bråte godteri før den økte sukkeravgiften setter inn?

– Ha ha. Nei, det blir ikke feiring ennå. Jeg har fortsatt jobben som pressesjef som må gjøres i en stund til.

Skolert veskebærer

«Veskebærer» og «spinndoktor» er noen av merkelappene som har fulgt med Aanes' jobb. Arvtageren er klar for utfordringen, som starter 11. desember.

– Når det gjelder veskebæringen, finnes det nok bilder av meg i aksjon allerede. Jeg fikk faktisk et veskebærerkurs allerede under avslutningen min i NRK, påpeker Alstadsæter.

Han mener det er vesentlig forskjell på ham selv og Aanes.

– Jeg er en rolig, sindig og tålmodig bergenser, med et litt annet lynne. I tillegg har vi ulik bakgrunn, da jeg har vært mest i pressen og han har vært partimann. Aanes har gjort en fantastisk jobb. En som prøver å gjøre den på samme måte, vil bare bli en dårlig kopi, sier Alstadsæter.

«Mammon» ble inspirert

Aanes sier han foreløpig ikke har en jobb å gå til. Samtidig har han satt spor etter seg også i andre bransjer enn politikken. Da tv-serien «Mammon» nylig ble nominert til den prestisjefylte Emmy-prisen, som den senere vant, sendte regissørene kake til Aanes på Statsministerens kontor. Da serien ble sendt, fortalte skuespiller Anders Danielsen Lie til DN hvordan han brukte spinndoktoren som inspirasjon for rollen som rådgiver for statsministeren i dramaet.

Selv kommenterte statsministeren medarbeiderbyttet i en pressemelding fredag.

– Jeg er glad for at Rune Alstadsæter nå blir statssekretær ved Statsministerens kontor. Han bidrar med god kunnskap om regjeringens arbeid og partiets politikk, og verdifull erfaring fra pressen, sier Solberg ifølge NTB.(Vilkår)

Wiedswangs julekalender: Den brune julesuksessen
Kjetil Wiedswangs julekalender: Det gir en egen følelse å drikke gløgg i snøslaps på julemarked. Vår nyeste juletradisjon ble lansert av nazistene.
01:26
Publisert: