Viktigste tema blir tettere samarbeid mellom NATO og EU, slår NATOs generalsekretær fast.

– Samarbeid mellom NATO og EU er nøkkelen til å styrke vår evne til å besvare stadig større sikkerhetsutfordringer, sa Stoltenberg i en tale mandag formiddag.

Han satser på at NATO på ministermøtet vil vedta en pakke som består av 40 tiltak der målet er å styrke samarbeidet innen syv hovedområder. Dette omfatter blant annet samarbeid innen maritime oppdrag og bekjempelse av cybertrusler.

– Tirsdag skal vi diskutere fremgangen vi har hatt ved å styrke våre naboers kapasitet i øst og i sør, inkludert vår støtte til koalisjonen som kjemper mot IS, opptrening av irakske offiserer, og vår nye maritime operasjon i Middelhavet, sa Stoltenberg.

Onsdag skal NATO være vert for et møte med Afghanistans utenriksminister Salahuddin Rabbani, samt et møte med NATOs Ukraina-delegasjon.

– Denne ukens samling med utenriksministrene er en viktig byggestein for vårt toppmøte neste år i Brussel. Da ser jeg frem til å ønske påtroppende president Donald Trump velkommen, og til å samarbeide med ham og hans sikkerhetsstab, sa Stoltenberg.(Vilkår)