Demokratene peker på at utnevnelsen av Bannon som Trumps sjefstrateg undergraver den påtroppende presidentens mulighet til å samle landet etter valgseieren. De peker på at flere ledende høyreekstremister gleder seg over valget av Bannon, som for eksempel tidligere Ku Klux Klan-leder David Duke og det amerikanske nazistpartiet ANPs leder, Rocky Suhadya.

Steve Bannon ledet det Trump-vennlige og høyrepopulistiske nettstedet 0Breitbart før han sluttet seg til eiendomsmilliardærens valgkamp.

Les også:

Demokratene skriver i oppropet at Brannons nyhetsnettsted har publisert flere rasistiske artikler i hans tid ved roret. Blant annet kalte Breitbart den republikaneren William Kristol for en «svikefull jøde». Det har også skrevet at sørstatsflagget «minner om et strålende fortid», og beskrevet unge muslimer i Vesten som «en tidsinnstilt bombe». (©NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: - Globaliseringstaperne i USA vil ikke juble hvis elektronikken, klærne og bilene blir dyrere
04:48
Publisert: