Talsmann for Trumps overgangsteam, Sean Spicer, sier den nyvalgte presidenten vil kreve at nye medarbeidere avslutter sine eventuelle engasjement som lobbyister før de blir en del av Trump-administrasjonen. Og de må gå med på en fem års karantene etter at de eventuelt slutter.

– Folk skal ikke kunne bruke en fortid i administrasjonen til å berike seg selv, sier Spicer.

Dette har vært et av valgløftene til Trump, markedsført under navnet «drain the swamp». Den nye amerikanske presidenten ønsker å redusere lobbyistenes innflytelse i amerikansk politikk.

Karantenereglene skal også gjelde for medlemmer i Trumps overgangsteam, og enkelte mener de vil gjøre det vanskelig å fylle alle postene i den nye administrasjonen.

Det er ventet at Trump-administrasjonen vil ansette rundt 4.000 mennesker, og karantenereglene kan gjøre det vanskelig for dem å gå tilbake til privat sektor. (©NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump gir god stemning på børsene
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor.
02:36
Publisert: