Beløpet er penger Jensen mente han hadde krav på som følge av innsatsen han hadde lagt ned i et topphemmelig politiprosjekt, skriver VG. Kravet ble innvilget.

Mye av rettssaken mot den tidligere politimannen har dreid seg om hans økonomi og ikke minst hans bruk av kontanter. Sammen med en sparekonto, en eiendom i Hedmark og fremtidige bokinntekter, er det tatt hefte i utbetalingen fra Oslo politidistrikt.

Ukjent frem til nå

Beløpet har hittil vært ukjent, men ifølge avisen er det altså snakk om 500.000 kroner. Prosjektet ble lagt ned i 2012 i samråd med Sverre Sjøvold, som det året ble politimester i Oslo.

– Pengene knytter seg til etterutbetaling av lønn, er det eneste politimester Sjøvold vil si via sine kommunikasjonsmedarbeidere. Han vil ikke svare på hvordan utbetalingen ble vurdert opp mot den alvorlige siktelsen mot Jensen.

Den korrupsjonstiltalte politimannen kom inn på prosjektet i sin forklaring i retten, men sa han ikke kunne si hva det gikk ut på. Spesialenheten for politisaker har bekreftet prosjektets eksistens. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.