Det kommer frem i en undersøkelse Opinion har gjennomført for Elbilforeningen.

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett at man i 2023 innfører full moms på elbil og kompenserer momskostnaden for bilens pris opptil 500.000 kroner gjennom en støtteordning.

Elbilforeningen mener resultatet av spørreundersøkelsen er en advarsel til politikerne.

− Bilkjøpere påvirkes av hvordan man innretter kjøpsavgiftene på bil, og elbilsatsingen går ikke av seg selv, sier generalsekretær Christina Bu.

80 prosent av alle nye biler i 2021 var en elbil. Elbilforeningen erkjenner at det er på tide å fase inn moms, men mener at en subsidieordning vil være lite bærekraftig og sårbar for rask og uforutsigbar nedtrapping i årene som kommer.

Foreningen ønsker heller en gradvis innfasing av moms på elbiler fra 2023.

Dette kan enten skje ved å fase inn moms på de dyreste elbilene, eller å fase inn en flat lav momssats på alle elbiler på maksimalt 5 prosent, foreslår Bu.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.