Torsdag ettermiddag ble det kjent at PST har pågrepet og siktet samboeren til justisminister Tor Mikkel Wara. Laila Anita Bertheussen (54) har vært samboer med Wara i 24 år, og nå er hun siktet for å ha diktet opp en straffbar handling.

De siste ukene har hun og Wara blitt utsatt for en rekke truende hendelser, men nå tror PST at det var hun selv som satte fyr på deres egen bil natt til 10. mars.

«Politiet er på blindspor»

Nå sier Bertheussen gjennom sin advokat, John Christian Elden, at politiet er på villspor.

- Jeg har hatt en lengre samtale med min klient etter avhør. Hun er meget bestemt på at politiet er på blindspor. Hun har svart på alle spørsmål og gitt PST tilgang til alle opplysninger for å belyse sin uskyld. Hun ble så løslatt, sier advokat John Christian Elden til Aftenposten.

Både Bertheussen og Wara har vært i avhør torsdag kveld, hun som siktet og han som fornærmet part. Wara har tatt permisjon fra stillingen som justisminister inntil videre.

Elden oppholder seg for tiden i utlandet, ifølge NRK, men har vært i kontakt med Wara.

- – Han har ingen tanke om at hans samboer skal ha noe med dette å gjøre. Han var i utlandet på oppdrag da forholdet hun er siktet for skjedde, sier Elden til NRK.

Vi oppdaterer saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.