Staten vurderer salg av inntil 20,3 millioner aksjer i det børsnoterte eiendomsselskapet Entra asa, tilsvarende 11 prosent av aksjene i selskapet. Det melder Nærings- og fiskeridepartementet i en melding til Oslo Børs sent tirsdag.

Entra-aksjen sluttet tirsdag på 129 kroner, noe som gjør at 11 prosent av aksjene per nå har en markedsverdi på cirka 2,6 milliarder kroner. Entra-aksjen er så langt i år opp rundt 12 prosent.

Staten eier i dag 33,4 prosent av Entra, og etter et eventuelt salg vil staten miste den negative kontrollen over selskapet.

Entra opplyser selv å ha en eiendomsportefølje verdt 46 millirder kroner, fordelt på 91 eiendommer som totalt består av 1,3 millioner kvadratmeter. Selskapet opplyser videre at offentlig sektor utgjør 62 prosent av kundene, altså leietakerne, og at utleiegraden ligger på 96 prosent.

Nesten tre fjerdedeler av eiendommene Entra eier og forvalter ligger i Oslo og omegn, som inkluderer Bærum og Drammen. Resten er fordelt i Bergen, Stavanger og Trondheim, som også er definert som strategiske satsningsområder av Entra.

Regjeringen har ved flere anledninger gitt til kjenne at det ikke fins noen grunn til at staten skal være eier i Entra, blant annet i eierskapsmeldingen alt før Entra ble børsnotert i 2014.

Baneservice, Ambita og Mesta er andre selskaper staten vil selge seg ned eller ut av. Ifjor solgte staten seg helt ut av flyselskapet SAS.

Departementet vil nå henvende seg til norske og utenlandske investorer, og et salg er avhengig av pris og interesse. ABG Sundal Collier, Carnegie og UBS Europe er hyret inn for denne jobben, mens advokatfirmaet Wikborg Rein er juridisk rådgiver.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.