Støtten til EØS-avtalen har gått oppover og er i dag på sitt sterkeste, ifølge Sentio Research Norge as sin måling for Klassekampen og Nationen.

I målingen svarer 61 prosent av de ville stemt «ja» dersom det var folkeavstemning i morgen.

Da Sentio startet med EU-og EØS-målinger for avisene i 2012, sa 46 prosent at de ville ha stemt ja til avtalen dersom det var folkeavstemning dagen etter, mens 34 prosent ville stemt nei. Siden den gang har støtten til Norges samarbeidsavtale med EU økt i målingene til selskapet.

Fortsatt klart nei til EU

I tirsdagens måling sier 25 prosent at de ville ha stemt «nei», mens 11 prosent svarer «vet ikke». Det er sterkest støtte til de som stemmer Høyre, med 81 prosent «ja», mens det er sterkest motstand til de som stemmer Rødt, med 51 prosent «nei».

Det ble i undersøkelsen også stilt spørsmål om holdningen til medlemskap i EU. Her svarte 26 prosent «ja», 64 prosent «nei» og 11 prosent «vet ikke».

1001 personer fra hele landet har deltatt i målingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.