I onsdagens ordinære spørretime på Stortinget må statsminister Solberg svare på et enkelt ja/nei-spørsmål fra Trettebergstuen:

– Vil statsministeren gi Black Box og folkene bak stykket «Ways of Seeing» en beklagelse?

Hittil har Solberg nektet å komme med en slik beklagelse, tross kritikk og press fra flere hold de siste ukene.

Det var onsdag 13. mars – dagen før siktelsen mot justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) samboer Laila Bertheussen ble kjent – at statsministeren kritiserte teateroppsetningen «Ways of Seeing» for å bidra til å gjøre det tøffere å være politiker.

- Manglende rolleforståelse

Kommentaren var en reaksjon på uttalelser i en sak fra VG dagen før, der stykkets regissør – også dette før Waras samboer ble siktet – var sitert på at truslene og hendelsene rundt Waras bolig framsto som åpenbart iscenesatte.

– Da må de ha ryggrad til å stå i det. Jeg må si at jeg reagerer i dag når man velger å spekulere rundt dette, sa Solberg.

Trettebergstuen mener statsministeren utviste manglende rolleforståelse med denne uttalelsen.

– Hun har i sin håndtering av Black Box-saken bidratt til å legge utilbørlig press på ytringsfriheten til et maktkritisk teaterstykke, skriver Ap-representanten i spørsmålet til Solberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.