– Vi vil ha mer skatt på store utbytter og lønninger og bruke pengene på et skikkelig løft mot fattigdom, sier SV-lederen, som ikke har noen tro på at regjeringens skattekutt vil bli lønnsomme.

– Vi har bedt regjeringen igjen og igjen om å dokumentere de positive effektene av skattekuttene, men det er de ikke i stand til, konstaterer han.

SV-lederen påpeker samtidig at dersom Erna Solberg (H) uroer seg over at nordmenn arbeider for lite, kan hun starte med å hindre at 1.200 mister jobben. Han viser til at 500 vedlikeholdsarbeidere og renholdere ved jernbanen står i fare for miste jobben, mens det samme kan skje med 700 Color Line-ansatte, som lenge har kjempet mot utflagging.

Tirsdag varslet Solberg at normalarbeidsuka kan komme til å måtte økes til 43 timer dersom ikke flere kommer i jobb, for å opprettholde dagens velferdsnivå.

– Sånn snakker en statsminister som har brukt 20 milliarder kroner på ulønnsomme skattekutt, sa Lysbakken da det onsdag var SVs tur til å ha partitime i Arendal.

– Dersom Solberg mener alvor, kan hun jo begynne med å stanse privatiseringene i jernbanen og regelendringen som gjør at Color Line kan flagge ut, slår han fast.

Overfor NTB påpeker han at da regjeringen gikk inn for å privatisere av jernbanen, sa de at alle skulle beholde jobben.

– Men nå viser det seg at dette ikke gjelder de som driver med vedlikehold og renhold, sier SV-lederen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bahareh Letnes: - Per er arbeidsledig. Hva skal jeg med Per da, hvis jeg er spion?
Her er noe av det som ble sagt under Per Sandberg og Bahareh Letnes’ opptreden under Arendalsuka tirsdag.
02:31
Publisert: