– For Norge er det en fordel hvis Storbritannia velger å bli i EU i framtida. Det gir ryddigere forhold, sier Solberg til NTB.

Hun var onsdag i Brussel for å delta på et formøte med konservative ledere i forkant av EUs krisetoppmøte om brexit.

På møtet skal europeiske ledere ta stilling til statsminister Theresa Mays bønn om å få skilsmissen utsatt enda en gang.

Den fastlåste situasjonen har fått enkelte til å tvile på om brexit kommer til å bli noe av i det hele tatt. Heller ikke Solberg føler seg sikker.

– Akkurat nå er det vanskelig å spå, for å være helt ærlig, sier statsministeren.

Men å avlyse brexit vil også ha en stor politisk kostnad, advarer hun og viser til at man da risikerer at mange føler seg overkjørt.

Norge har for sin del arbeidet intenst med å få på plass avtaler og reserveløsninger i tilfelle britene krasjer ut av EU uten avtale.

– Men det er krevende å få til løsninger som er på nivå med det vi har i det indre marked, sier Solberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.