DN får bekreftet at Erna Solberg avlyser kommende ukes planlagte tur til World Economic Forum i Davos. Solberg pleier å dra på det årlige elitetreffet der toppledere i næringslivet og politikken samles. Etter det DN erfarer er hennes ambisjon å presentere de nye statsrådene senest tirsdag.

Da hun torsdag kveld presenterte den nye regjeringserklæringen sammen med Frp, Venstre og KrF, bekreftet hun overfor DN at drøftingene om sammensetningen av flertallsregjeringen har startet.

Solberg er ikke den eneste statslederen som dropper Sveits-turen i år. USAs president Donald Trump, Storbritannias statsminister Theresa May og Frankrikes president Emmanuel Macron kommer heller ikke. Trump kommer ikke på grunn av problemene på hjemmebane med nedstenging av offentlige virksomheter, May holder på med forhandlinger om brexit og Macron møter protester i Frankrike.

Årets tema i Davos er «Globalisering, versjon 4,0». President Trump er blant dem som klart og tydelig har vist sin skepsis til globalisering, multilaterale avtaler og organisasjoner som Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet (IMF).

Endrer programmet

Samtalene om flertallsregjeringens sammensetning vil fortsette fredag og gjennom helgen mellom Solberg, Siv Jensen, Trine Skei Grande og KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

Statsministerens kontor bekrefter at Solberg endrer flere deler av programmet sitt for neste uke for å legge statsrådkabalen.

«I forbindelse med utvidelse av regjeringen blir det endringer i statsministerens program i neste uke. Statsministeren vil ikke delta på Arctic Frontier i Tromsø, Arctic Entrepreneur i Oslo eller World Economic Forum i Davos», heter det på nettsiden til SMK. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Kjetil B. Alstadheim: Dette er de mest naturlige ministerpostene KrF vil ta
01:57
Publisert: