Mens Erna Solberg og Høyre fosser fram på den ene meningsmålingen etter den andre nasjonalt, taper hun tilhengere i hjembyen Bergen.

Ifølge en meningsmåling utført for Bergensavisen har Høyre mistet 18.300 velgere i den vestlandske hovedstaden siden stortingsvalget i 2013. Eller – som man sier det i Bergen – et fullstappet Brann Stadion.

Ved valget i 2013 gikk 156.541 bergensere til valgurnene. Av disse stemte 33,6 prosent på Høyre og på bysbarnet Erna Solberg som statsministerkandidat. Høyre gikk fram med hele 10,9 prosentpoeng fra forrige valg.

Ap vinner velgere

Men et halvt år før neste stortingsvalg, så er situasjonen snudd helt på hodet. I Bergen er det nå Arbeiderpartiet som fosser fram, mens Høyre stuper i oppslutning.

Ifølge InFacts måling for Bergensavisen får Høyre en oppslutning på 21,9 prosent i Bergen, et fall på 11,7 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet i 2013. Arbeiderpartiet går fram med hele 11,9 prosentpoeng til formidable 38,5 prosent. Det er ny rekord for Ap i Bergen. Beste notering hittil ble satt under kommunevalget i 2015 da Ap fikk en oppslutning på 37,8 prosent.

(©NTB)

Les mer om Høyre som avvikler landsmøte i helgen:

Denne videoen fra DNtv er kåret til fjorårets beste nyhetsvideo:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert: