– Dette dreier seg om politiske saker, og kanskje at gresset ser grønnere ut på den andre siden, uten at man egentlig har prøvd det, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun torsdag morgen gjestet NRKs politisk kvarter.

Hun fastholdt at hun har en god relasjon med KrF-leder Knut Arild Hareide, selv om KrF-lederen kan komme til å få henne avsatt som statsminister.

Dersom KrF vil i regjeringen, mener Solberg at man først burde forsøkt å utfordre dagens regjering om hvilke muligheter det det vil være for å gå inn i den – slik Venstre gjorde.

KrF-turné

Den neste måneden skal Kristelig Folkeparti-leder Knut Arild Hareide forsøke å overbevise partiet om å følge hans råd og gå i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Mektige partitopper har allerede varslet at de vil gå mot partilederen, inkludert nestlederne Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad.

Ledelsen i KrF skal nå turnere lokallag og fylkeslag for å diskutere samarbeidsspørsmålet. Hareide begynner debatten torsdag kveld hos fylkeslaget i Agder.

2. november holder partiet landsmøtet, hvor spørsmålet om samarbeid skal avgjøres.

Solberg: – Forstår dilemmaet

Utfallet kan få stor betydning for Erna Solberg og hennes regjering bestående av Høyre, Frp og Venstre. Dersom partileder Hareide får med seg partiet på å gå mot venstresiden, vil det være flertall på Stortinget for å felle dagens regjering.

– Jeg skjønner at Hareide vil gå til venstre fordi KrF føler det er vanskelig å stå i den «sitsen» hvor de føler seg presset mellom to blokker. Jeg forstår dilemmaet, men jeg føler at de går i feil retning, sier Solberg til NRK.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs kommentator Bård Bjerkholt: -Nå står vi ved et veiskille. Hør hans klare oppfordring til finansministeren
01:14 Min
Publisert: