– Jeg er innstilt på å fortsette. Vi starter nå et spennende prosjekt med fire partier, som jeg har veldig lyst til at skal bli vellykket. Så får vi se i 2021. Det er jo velgerne som avgjør, sier hun til VG.

Solberg (58 i februar) ønsker å fremme bærebjelkene i hennes politiske prosjekt i en syvårsplan.

– Skal vi bevare Norge som et velferdssamfunn, må vi omstille Norge. Vi må skape flere og grønnere jobber. Vi må skape bedre rammebetingelser for landets bedrifter – og det jeg kaller det sosiale limet i det norske samfunn – små forskjeller, inkludering, få folk til å delta i samfunnet vårt, sier hun.

– En familiediskusjon

Ektemannen Sindre Finnes sier de ikke er blitt enige om årene mellom 2021 og 2025, men sier at han har mistet et godt argument nå som deres barn er voksne.

– Det blir en familiediskusjon om et par år, sier Finnes, som er direktør i NHOs største forening, Norsk industri.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Stein Erik Hagen: – Man må gradvis overføre både kompetanse og ikke minst ansvar. Ansvar er veldig viktig.
01:13
Publisert: