Tidligere jordbærplukker og buekorpsmotstander, Odd Hoen-Sevje (38), har jobbet for Erna Solberg siden 2007, med et pr-avbrudd i Zynk i to år. Etter at han går av i januar, kan han gå inn svingdøren til den bransjen igjen.

– Jeg har jobbet med politikk nesten hele livet. Nå er det på tide å prøve noe nytt, men jeg vet ikke hva det blir, sier Hoen-Sevje.

– Hvorfor har du ikke sørget for å skaffe deg ny jobb før du sier opp?

– Det er ryddigst å gjøre det på denne måten, sier han.

Spinner på Twitter

Hoen-Sevje er den mest aktive av statsministerens stab på Twitter, der han «tvitrer privat helt til jeg tvitrer noe som er dumt nok til å havne i en avis». Det har han klart å styre unna, bortsett fra som sitater i ufarlige klipp-spalter.

Men mengden spinn-tweets er langt større fra Hoen-Sevjes fingre enn andre i Høyre. Over 22.000 er det blitt. Til sammenligning har Erna Solbergs pressesjef, Rune Alstadsæter, bare 305 på samvittigheten.

– Den jeg liker best å krangle humoristisk med, er nok politiadvokat Hans Vang. Og så blir han sikkert glad hvis han får se navnet sitt på trykk nå, sier Hoen-Sevje.

– Hvor mye tid har du kastet bort på Twitter og hvor ofte har du slettet utsagn du har lirt av deg i halvfylla?

– Hvis man er glad i krangel og ironiske morsomheter, kjennes tidsbruken på Twitter litt mindre bortkastet ut. Det har vært lite sletting. De minste kloke utsagnene mine har nok kommet i klink edru tilstand.

Flere forlater skuta

Hoen-Sevje er den foreløpig siste i rekken av spinndoktorer og politiske rådgivere som forlater regjeringsprosjektet. De siste månedene har Høyres pressesjef Peder Egseth sagt takk for seg, i tillegg til Siv Jensens spinndoktor og statssekretær Petter Kvinge Tvedt og Sylvi Listhaugs Espen Teigen. For ett år siden gikk Erna Solbergs Sigbjørn Aanes av.

– Det er bare tilfeldig og ingen koordinert aksjon, sier Hoen-Sevje.

Hva han husker best fra sine over ti år for Erna Solberg? Da han sto på en togstasjon i 2009 og fikk en meningsmåling som ga Høyre ti prosents oppslutning.

– Det var et bunnpunkt det ikke er lett å glemme. Siden har det vært en fantastisk utvikling, sier Hoen-Sevje.

– Odd og jeg har jobbet sammen over mange år, og det har vært veldig hyggelig. Han har en svært god penn som blir savnet ved Statsministerens kontor, sier Erna Solberg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I dag markerer nordkoreanere over hele landet denne mannen
00:51
Publisert: