I en Høyre-podkast sier statsminister Erna Solberg (H) at regjeringen ikke vil gjøre Stortinget til en «rundingsbøye», men at hun heller ikke vil ha en «applausfabrikk», skriver Stavanger Aftenblad.

– Brede forlik er bra på noen områder, og strukturer som skal stå over lang tid, er best hvis de gjøres i samarbeid, sier hun.

- Svekker politikkens autoritet

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier til avisen at han ser at Solberg åpner for brede forlik, men at det er flere trekk ved regjeringen som kan gjøre det vanskelig.

–Det ene er at den lar partier opptre ulikt i regjeringen og på Stortinget, og det skaper utydelighet og svekker politikkens autoritet. Det andre er at Erna Solberg har vist seg som en veldig svak forvalter av forlik inngått med opposisjonspartier, sier Støre.

Høyre, Frp, Venstre og KrF startet onsdag 2. januar forhandlingene om en ny regjeringsplattform. Det er uvisst hvor lang lenge forhandlingene vil vare. Fjorårets forhandlinger om Jeløya-plattformen varte fra 2. til 14. januar.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Derfor kan boligprisene stige og falle samtidig. Sjeføkonom Nejra Macic forklarer deg tallet som betyr noe
01:45
Publisert: