Ihle er sammen med stabssjef Lars Øy og statssekretær Ingvild Stub de som har vært lengst ved Høyre-leder Erna Solbergs side. Men i det siste statsråd på Slottet før sommeren får hun tirsdag avskjed etter tre år som statssekretær.

– Den siste tiden har det skjedd mange endringer i livet som gjør at jeg må prioritere litt annerledes. Jeg skulle gjerne fortsatt i det som er verdens beste jobb, men nå er tiden inne for å gjøre noe nytt, sier Ihle.

Hylles av Erna

Ihle har jobbet i Høyre i 14 år, de ti siste i roller nær Solberg, blant annet som kommunikasjonssjef i partiet.

– Sunniva har vært en viktig medarbeider for meg, Høyre og regjeringen i en årrekke. Hun er en person som er flink til å få folk rundt seg til å være med på å gjøre jobben. Hun er strukturert og en mester i å organisere store prosjekter på tvers enten det dreier seg om å vinne en stortingsvalgkamp eller samordne saker som berører mange departement, sier Solberg til DN.

Velkommen tilbake

Statsministeren forstår Ihles beslutning om å slutte.

– Sunniva er velkommen tilbake på laget mitt når tiden er inne for det, sier Solberg.

I tillegg til sentrale Høyre-jobber, har Ihle også hatt lokalpolitiske verv i Oppland og Øyer. Ihle har ikke en ny jobb å gå til.

– Jeg skal bruke sommeren til å tenke meg om hva jeg har lyst til, sier hun. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.