I mai ble det kjent at statsminister Erna Solberg (H) må finne ny kommunikasjonssjef, ettersom Trude Måseide har fått tilsvarende sjefsjobb i Utenriksdepartementet. Dermed ble en av de mest attraktive kommunikasjonssjobbene i det offentlige Norge ledig.

Jobben er den best betalte av samtlige kommunikasjonssjefstillingene, med opp i mot 1,3 millioner i årslønn. Stillingen er foreløpig et vikariat på et år.

Fredag blir det kjent at Anne Kristin Hjukse blir Måseides etterfølger. Hjukse bekrefter selv jobbovergangen overfor DN.

– Jeg gleder meg veldig til å få prøve meg i en av Norges mest spennende kommunikasjonsstillinger, og vet at jeg får mange flinke folk med meg på laget, sier hun.

Hjukse kommer fra stillingen som ekspedisjonssjef i Kunnskapsdepartementet, og var før det kommunikasjonssjef i samme departement.

Hjukse er utdannet journalist, med fortid i NTB, Dagbladet og Adresseavisen Hun har studert fransk, jus, kommunikasjon og ledelse, og har også jobbet i Oslo Havn.

Hun kommer fra gård og har også jobbet med steinplukking og skogplanting, opplyser hun.

17 personer søkte stillingen som kommunikasjonssjef ved Statsministerens kontor. Hjukse var ikke blant dem som ble unntatt offentlighet.

Oppstartdato er ikke kjent, men Hjukse opplyser at hun tiltrer i løpet av høsten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.