Eventyrstua barnehage i Nydalen er en del av Nordlandiabarnehagene, en stor privat barnehageaktør i Norden og Nederland. Fem av de 18 barnehagene i Oslo har egen kokk, skriver VG.

Barnehagens 100 barn og 24 ansatte har fått smake blant annet sjøkrepshaler, pattegris og japansk Kobe-biff. For 750 kroner i tillegg til den vanlige satsen på 2.405 kroner i måneden lønnes kokken, og barna sikres tre måltider litt utenom det vanlige hver dag.

Daglig leder Espen Edvartsen sier de er opptatt av variert, sunn og næringsrik mat, men kostholdsforsker og professor Lene Frost ved senteret for ernæringsfysiologi ved Universitetet i Oslo stusser over menyen.

– Dette høres ut som en gourmetbarnehage. Konseptet er helt nytt for meg. Det høres veldig unødvendig og kostbart ut, spør du meg, sier hun.

Luksusmenyen er langt unna brødmaten som er noe de fleste barnehager serverer i dag. En lik ordning for alle kan være med på å utjevne forskjeller mener klinisk ernæringsfysiolog ved Haukeland universitetssjukehus, Ragnhild L. Fimreite.

Les også på DN.no i dag:

Så mye kan boligprisene stige

Utreder nytt kjørefelt for elbiler  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.