Tusks friske uttalelse kom på en pressekonferanse i Brussel etter et møte med Irlands statsminister Leo Varadkar onsdag.

– Jeg har lurt på hvordan det spesielle stedet i helvete ser ut, for dem som anbefalte brexit uten en gang en skisse til en plan for hvordan det kunne gjennomføres på en forsvarlig måte, sa han.

Britiske politikere reagerer kraftig på utspillet.

«Forakt for 17,4 millioner»

– Donald Tusk viser nok en gang sin forakt for de 17,4 millioner menneskene som stemte for å unnslippe EUs korrupsjon, sier Sammy Wilson i det nordirske unionistpartiet DUP.

Han kaller Tusk en «djevelsk eurogalning».

«Ondskapsfull og skammelig»

Andrea Leadsom fra De konservative kaller uttalelsen ondskapsfull og skammelig. Hun krever at Tusk må be om unnskyldning.

– Jeg er sikker på at han vil angre når han får tenkt seg om.

Europakommisjonens sjef Jean-Claude Juncker ble senere onsdag spurt om hvorvidt han var enig med Tusk. Juncker svarte slik:

– Jeg er mindre katolsk enn min gode venn Donald. Han tror på himmelen, og han tror på helvete. Jeg tror på himmelen, men jeg har aldri sett helvete. Unntatt mens jeg har jobbet her. Det er et helvete.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– De greiene her er bare helt sykehus! DN tok en runde med hotellinvestor Petter Stordalen som snart omringer Oslo S med hoteller
02:34
Publisert: