Stortinget skal votere om saken lørdag. Olemic Thommessen har fått mye kritikk av håndteringen av byggeskandalen på Stortinget, men ble likevel fremmet av Høyre som president for kommende periode.

Nå får han altså motstand. Nå har Arbeiderpartiet tatt opp jakten på vervet, ved å stille Eva Kristin Hansen som motkandidat. Det var VG som først meldte om kandidaturet.

– Jeg er ønsket av partiet mitt, og jeg er veldig glad for å være kandidat for Arbeiderpartiet. Så er sjansen for å bli valgt vel noe usikker, sier Hansen til NTB.

I forkant av voteringen lørdag ligger Hansen uansett an til å bli eneste kvinne i presidentskapet.

– Det er ganske spesielt med tanke på Stortingets ansikt utad at samtlige partier bortsett fra Ap fremmer forslag på menn, sier Hansen.

Veien mot fornyet tillit som stortingspresident blir ingen «walkover» for Olemic Thommessen.
Veien mot fornyet tillit som stortingspresident blir ingen «walkover» for Olemic Thommessen. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Det var allerede kjent at Ap, Senterpartiet og SV vil ikke vil gi Olemic Thommessen sin støtte i avstemningen. I egne rekker har blant andre Michael Tetzschner (H) vært blant kritikerne.

– En statsråd som hadde opptrådt slik – med gale opplysninger til Stortinget i plenum – hadde måttet gå, uttalte Tetzschner til DN i juni.(Vilkår)

Donald Trump: Dette er stillheten før stormen
Trump møtte den amerikanske forsvarsledelsen og under en fotoseanse før middag med forsvarstoppene overrasket han pressekorpset med et spørsmål.
00:59
Publisert: