I NTBs versjon av denne saken ble business- og økonomiklasse omtalt som «første klasse» og «andre klasse». DN har endret dette.

Bak henne på økonomiklasse satt LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og Ap-leder Jonas Gahr Støre, skriver Dagsavisen.

Nord sier hun skjønner at det kan virke elitistisk at hun reiser alene på businessklasse.

– Det høres ut som om det er luksus å reise business, men vi reiser tre-fire ganger i uken, og det er ganske ubekvemt. Det kan selvfølgelig fortone seg som en type elitetenkning, men det er det ikke ment som. Det er ment som en måte å ivareta fleksibiliteten på, slik at vi kan endre billetten fort uten at det koster ekstra, sier hun.

Det var på vei til den årlige Samak-konferansen at Mette Nord mandag morgen tok et Finnair-fly fra Gardermoen til Helsingfors i Finland sammen med store deler av fagbevegelsen, Arbeiderpartiet og Presse-Norge.

– Jeg trenger fleksibiliteten en slik billett gir, men jeg har ikke behov for noe luksus, sier fagforeningslederen til Dagsavisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bjørn Kjos roser «redningsmannen» opp i skyene
00:43
Publisert: