Ordfører Rolando Espinosa i byen Albuere ble skutt og drept i fengsel, angivelig etter at det ble funnet et skytevåpen under en ransaking av cellen hans.

– Han skjøt mot betjentene som gjennomsøkte cellen hans. Betjentene skjøt tilbake og det førte til ordførerens død, sier Leo Larage i det lokale politiet.

I august anklaget president Rodrigo Duterte ordføreren for narkovirksomhet og krevde at han overga seg til politiet, noe han senere gjorde. Sønnen til ordføreren skal angivelig være en ledende skikkelse i narkobandene i området.

Over 4.000 personer er drept etter at Duterte innledet sin krig mot narkotika. Presidenten har høstet massiv kritikk verden over for framgangsmåten og anklages for å oppmuntre til utenomrettslige henrettelser. Han er likevel svært populær i hjemlandet.

I slutten av oktober ble en annen ordfører som var anklaget for narkosmugling, drept sør på Filippinene. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Militsen har våpentrening før presidentvalget i USA
De trener på hvordan de skal forsvare seg dersom det blir kaos etter presidentvalget på tirsdag. Denne militsgruppa i delstaten Georgia i USA heier på Donald Trump, men frykter at Hillary Clinton vinner som følge av valgjuks.
01:25
Publisert: