Finans Norge er fornøyd med at finanskomiteen på Stortinget ber finansdepartementet komme tilbake så snart som mulig med en fornyet vurdering og forslag som dreier finansskatten bort fra arbeidsgiveravgift etter at et flertall på Stortinget har støttet regjeringens forslag til innretning på finansskatten.

Det fremgår av en melding fra Finans Norge mandag.

– Det er naturligvis positivt at Stortinget ønsker å få tid til å revurdere standpunktet sitt, og dette vil vi følge tett opp videre. Vi vil være konstruktive for å finne frem til bedre løsninger, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge i meldingen.

Regjeringspartiene har nå fått støtte i Stortinget om å innføre en finansskatt med høyere selskapsskatt og en ekstra arbeidsgiveravgift på 5 prosentpoeng.

– Finansnæringen må selvsagt ta dette til etterretning og forsøke å tilpasse oss så godt som mulig. Det er imidlertid overraskende at det blir lagt en ekstra skatt på høyproduktive, ikke forurensende arbeidsplasser særlig i distriktene. Norge trengte flere jobber, ikke færre, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge.

Han mener det ville være mindre skadelig å innføre skatten som en ren skatt på overskudd.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.