Ifølge informasjon Dagsavisen har fått fra instituttet, har ABE-kuttene medført at FHI har gått fra å ha 1.170 ansatte ved inngangen i 2016 til 970 ansatte nå – altså 200 færre ansatte.

I samme periode har de imidlertid gått fra å ha 71 til å nå ha 84 lederstillinger, drøyt 18 prosent flere.

Det er også blitt 80 prosent flere FHI-ledere med millionlønn på de tre årene, fra 16 FHI-lederne med lønn på over én million kroner i 2015 til 29 millionlønnede i dag.

- Mye misnøye

I en epost til Dagsavisen hevder FHI at instituttet i den aktuelle perioden har gjennomgått en rekke organisatoriske endringer som kan gjøre sammenligningen vanskelig.

– Dette er bare tøv, sier tillitsvalgt for de FHI-ansatte i Norsk Tjenestemannslag, Marc Gayorfar, om den påstanden. Han sier det er mye misnøye blant de ansatte fordi det har blitt så mange ledere.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette bør du vite når du kjøper parmesan
Har du opplevd at parmesanen blir smakløs i kjøleskapet? Se denne.
01:05
Publisert: