Fra 2010 til 2015 har kostnadsoverslaget for det planlagte bygget økt med 800 millioner kroner, skriver Aftenposten.

– Dette er vi nødt til å gå mer inn i før vi foreslår eventuelle bevilgninger, sier helsepolitiker Tove Karoline Knutsen i Arbeiderpartiet. Det var den rødgrønne regjeringen som i 2009 tok initiativ til byggeprosjektet.

I en rapport til Statsbygg går konsulentselskapet Menon gjennom kostnadsøkningen og sier «det ikke bør overraske noen» at kostnadsanslagene øker. Blant årsakene som trekkes fram for å forklare de økende kostnadene er politikernes stadig endrede krav og manglende vilje til å lytte til faglige innspill.

I den første runden med kvalitetssikring ble kostnadene for Folkehelseinstituttets nye bygg anslått til å bli snaut 2,8 milliarder kroner. Da politikerne i Ap og Høyre satte foten ned i 2015, var anslaget oppe i 3,6 milliarder.

– Vi prioriterer ikke dette og vil finne andre løsninger, var beskjeden fra helseminister Bent Høie (H). Underveis hadde planleggingen altså kostet 171 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se trailer: «Allierte»
01:00
Publisert: