Globalt ble det brukt 1800 milliarder dollar (15.600 milliarder kroner) på forsvar i fjor, en økning på 2,6 prosent fra 2017, ifølge det svenske forskningsinstituttet SIPRI.

I sum betyr dette 239 dollar per person i verden, som vil si om lag 2.000 kroner etter dagens kronekurs.

Sist det ble brukt så mye penger på forsvar i verden var i 1988, ifølge SIPRI.

Største økning i Kina

USA er det landet som har brukt mest penger på forsvar, 649 milliarder dollar. Det er en økning på over fire prosent fra året før. Ifølge forskerne er dette som følge av president Donald Trumps politikk.

Kina var det landet som brukte nest mest på forsvar, estimert til 250 milliarder dollar. Det er en økning på fem prosent.

Saudi-Arabia følger på en tredjeplass, hvor de brukte 67,6 milliarder dollar på forsvar i fjor. Dette er imidlertid en nedgang på seks prosent fra året før. Videre på listen finner man India, Frankrike og Russland.

USA sto for 36 prosent av den totale pengebruken på forsvar, mens Kina sto for 14 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.