Under ett år etter at generalmajor Eirik Johan Kristoffersen tok over som sjef for Hæren, ble han tirsdag formiddag utnevnt til ny forsvarssjef i Kongen i statsråd.

Han tar over stillingen fra Haakon Bruun-Hanssen som har hatt stillingen siden 2013. Bruun-Hanssen blir 60 år, noe som er aldersgrensen for stillingen.

Kristoffersen har erfaring fra Hæren og Forsvarets spesialstyrker. Han har blitt tildelt Krigskorset med sverd for innsatsen i Afghanistan i 2007 og 2008 - Forsvarets høyest rangerte utmerkelse. Han var en av de tre første som ble tildelt dekorasjonen etter andre verdenskrig.

Den nye forsvarssjefen er født og oppvokst i Bjerkvik i Nordland, rett utenfor Narvik. Siden 1988 har han tjenestegjort i Forsvaret. Han har blant annet vært en del av FN-styrkene i Libanon på starten av 90-tallet, og deltatt i krigen i Afghanistan flere ganger.

Kristoffersen har også to mastergrader fra krigskoler i USA. Siden har han også vært sjef for Forsvarets Spesialkommando, stabssjef for Forsvarets Spesialstyrker, og sjef ved Forsvarets operative hovedkvarter.

Før han ble sjef for Hæren, ledet han Heimevernet i to år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.