Ifølge Klassekampen har regjeringen satt krisestab for å håndtere situasjonen. Det kommer frem i en epost sendt fra Luftfartstilsynet til Avinor tirsdag.

«På et møte i går ettermiddag som var initiert av Krisestøtteenheten, på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet, så deltok representanter fra flere departementer», heter det i meldingen.

Krisestøtteenheten er en del av Justisdepartementet og skal yte støtte til regjeringen under kriser.

Fredag formiddag mottok Avinor beskjed fra russiske luftfartsmyndigheter om at to russiske bombefly av typen Tupolev Tu 95 skal fly rundt Norge.

Blandede signaler

På ettermiddagen sender det russiske luftfartstilsynet melding til Avinor om at den russiske marinen skal gjennomføre en skyteøvelse i Norskehavet, delvis overlappende med øvelsesområdet for Trident Juncture.

Mandag holdt krisestøtteenheten i Justisdepartementet et møte med blant andre Forsvarsdepartementet. Der kom det frem at norske myndigheter hadde mottatt blandede signaler fra russiske myndigheter. De skal ha opplyst at missiltestingen ikke var klarert på riktig nivå internt i Russland.

Tirsdag arbeidet Utenriksdepartementet for å få klarhet i situasjonen og for å få bekreftelse fra russiske myndigheter på om prøveoppskytingen skal finne sted eller ikke.

I meldingen bes Norge stenge av luftrommet over øvelsesområdet. Det er spesielt aktuelt for olje- og gassvirksomheten på norsk sokkel. Tirsdag var det ifølge avisen møter i en rekke instanser i offshoresektoren for å håndtere situasjonen.

Russerne har meldt at de skal skyte i tidsrommet 7 til 14 fra torsdag til fredag denne uken.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

#10tiltak: Derfor bør disse klimaforslagene inn i statsbudsjettet for neste år
Politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim i DN forklarer.
01:54
Publisert: