Ifølge Dagsavisen oppsto situasjonen etter at renholdsarbeidet ved Forsvarsbyggs hovedkvarter i Oslo ble overtatt av private 1. mai. Det innleide vaktholdet kostet 150.000 kroner. Hovedtillitsvalgt Ann Berit Sagedal i Forsvarsbygg mener episoden illustrerer at regjeringens beslutning om å privatisere renholdstjenestene i hele forsvarssektoren har medført et sikkerhetsproblem.

– Vi har liten tro på at Forsvarsbygg sparer penger på dette. Bruken av Securitas-vakter er bare ett eksempel på at utgiftene til følgetjenester og kontrolltiltak har økt siden renholdet ble privatisert, sier hun.

«Et avvik»

Direktør for utleie i Forsvarsbygg, David Halvorsen, beskriver bruken av vektere som et avvik. Han forklarer at sykdom førte til Forsvarsbygg måtte leie inn flere renholdere enn forutsett.

– De kunne ikke sikkerhetsklareres på kort varsel. Derfor måtte vi stille med personell som kunne følge dem rundt, sier han.

Forsvarsdepartementet opplyser at de regner med å ha spart 50 millioner kroner på privatiseringen siden 1. mai. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.