Ordfører Rune Rafaelsen (Ap) i Sør-Varanger og stortingsrepresentant Rune Strifeldt (Frp) fra Finnmark har tatt til orde for at Putin skal inviteres til Kirkenes 25. oktober neste år når Øst-Finnmark markerer 75-årsdagen for den sovjetiske frigjøringen.

«Ansvaret ligger hos Putin»

Forsvarsministeren, som også er fra Finnmark, er ikke like overbevist om at Russlands president fortjener en invitasjon, skriver Klassekampen.

Forholdet mellom Russland og Nato har vært anspent siden i 2014, og Bakke-Jensen (H) er enig med politikerne i Finnmark om at det er behov for avspenning i forholdet mellom Norge og Russland. Men han mener initiativet må ligge hos Putin.

2122 sovjetere falt

– Norge er et lite land. Vi er ikke litt for folkeretten, vi er helt for folkeretten. Ansvaret for å vise at Russland tar folkeretten på alvor, ligger hos Vladimir Putin, sier han til avisen.

2122 sovjetiske soldater mistet livet under offensiven som Russland ledet an i frigjøringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sondre Nordstad Moen er Europas raskeste maratonløper.
Fart, smerte og vilje – slik kommer han seg gjennom løpets 42.195 meter.
01:37
Publisert: