Torsdag skrev DN at Siv Jensens statssekretær Petter Kvinge Tvedt slutter. I statsråd fredag utnevnes dagens statssekretær i Kunnskaps- og integreringsdepartementet, Atle Simonsen (30), til Tvedts etterfølger i Finansdepartementet.

Simonsen var inntil 2016 formann i Fremskrittspartiets Ungdom, og har også sittet i Stavanger bystyre.

Beklaget standup

Mest kjent er han imidlertid for episoden da han som politisk rådgiver for helseminister Bent Høie vitset om voldtekt av menn på et standupshow. Det synes flere, inkludert sjefen, ikke var passende, og Simonsen var kjapp til å beklage.

I likhet med mange av hans partifeller er Siv Jensens nye veskebærer vennlig innstilt overfor oljenæringen, og han har i en kommentar i Stavanger Aftenblad blitt omtalt som «den mest oljevennlige politikeren i Norge» og «et mikrofonstativ for landets mektigste næring».

Simonsens svar på sin egen Facebook-side var: «Er det også galt nå?».

Kalte KrF «gledesdrepere»

Frp-lederens nye høyre hånd var en av flere som reagerte da regjeringens potensielle nye tilskudd, KrF, nylig stemte for et Ap-forslag for taxfree-kutt.

«Litt rart av KrF å ønske at Norge skal lage et eget lykkeregnskap når de er så glade i å være gledesdrepere», skrev han på Twitter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se hvor mange forsøk Bård Tufte Johansen trengte for å levere Nytt på nytt-vitsen
Hvor vanskelig er det å være komiker med fullsatt tv-studio?
02:09
Publisert: