Mens regjeringens budsjettkonferanse pågår, bekrefter Bård Hoksrud, Frps representant i Stortingets finanskomité, at partiet vil kutte mer i eiendomsskatten, skriver Klassekampen.

Onsdag sa regjeringspartner KrF og finanspolitisk talsmann Tore Storehaug at det ikke var rom for ytterligere skattekutt etter bompengeavtalen som er inngått.

Denne oppfatningen deler derimot ikke Frp, som anser at det fremdeles er godt med handlingsrom for øvrige skattelettelser. Bård Hoksrud følger nå opp med at kutt i eiendomsskatten er en prioritert sak for Frp i budsjettforhandlingene.

– Folk skal kjenne at de sitter igjen med litt mer i lommeboka. Kutt i eiendomsskatten vil føre til det, sier Hoksrud til Klassekampen.

Kommunene kan i dag kreve opptil 7 promille av boligens verdi i eiendomsskatt. Fra 1. januar neste år vil denne satsen bli redusert til 5 promille etter regjeringens vedtak i fjor. I Granavolden-plattformen går det fram at regjeringen vil kutte denne skatten ned til 4 promille. Dette vil berøre over hundre kommuner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.