Det hasteinnkalte landsstyremøtet i Frp på onsdag kan komme til å bli dramatisk hvis Siv Jensen ikke kan presentere en betydelig bomseier, skriver NRK.

NRK har det siste døgnet snakket med en rekke kilder på ulike nivåer i partiet som mener faren for at Frp hopper av Erna Solbergs regjeringsprosjekt i nær fremtid ikke har vært større siden Frp gikk inn i regjering i 2013.

– Bompengesaken er ekstraordinær og kritisk. Store deler av partiet er i opprør og krever nye og store gjennomslag umiddelbart. Får vi ikke det så tror jeg ikke det går så bra denne gangen, sier en sentral kilde.

Onsdag klokken 16 samles landsstyret i Frp på partikontoret i Oslo. Like i forkant holder stortingsgruppen sitt ukentlige gruppemøte. Dersom Siv Jensen kommer til disse møtene uten noe substansielt nytt å presentere, vil det bli tatt dårlig imot, ifølge flere av dem som skal være til stede.

Da Frp holdt landsmøte på Gardermoen den første helgen i mai vedtok partiet med stort flertall et forslag fra tidligere formann Carl I. Hagen om å tappe Oljefondet for det nødvendige antall milliarder som trengs for å slette all bompengegjeld og rive alle bomstasjoner.

Både Siv Jensen og nestleder Sylvi Listhaug advarte mot forslaget, som er anslått å koste rundt 100 milliarder kroner, da de mente det var helt urealistisk å få gjennomslag for.

Men partiledelsen tapte, og flere av dem som skal møte i landsstyret kommende onsdag deler ikke oppfatningen om at forslaget er urealistisk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.