I et leserinnlegg i Adresseavisen tar Ramo, som er tidligere tillitsvalgt i FpU, et krast oppgjør med sitt eget parti.

Han reagerer spesielt på at Frp i helgen bestemte at en nasjonal tillitsvalgt får fortsette i sine verv, til tross for at han har fått flere varsler mot seg. Mannen har overfor NRK innrømmet å ha spurt en 14 år gammel jente om sex, da han selv var 18 år gammel, men hevder det var ment som en spøk.

– Frps håndtering av disse sakene er en skandale. Varslere blir ikke ivaretatt, sier Ramo til avisen.

- Enkelt sagt ikke trygt

Han retter kritikken mot leder av organisasjonsutvalget, stortingsrepresentant Helge André Njåstad, som har behandlet varslersakene.

– Så lenge Njåstad og hans kumpaner styrer over etiske spørsmål i partiet, så er det enkelt sagt ikke trygt for unge jenter å delta på partiarrangementer, skriver Ramo.

Helge Njåstad sier til avisen at de tar kritikk internt.

– Det er helt umulig for meg å gå inn i dette konkret, det er ikke i tråd med måten vi behandler saker på i partiet. Slike synspunkter tar vi internt, sier Njåstad.

Han sier at utfallet i varslersaken handler om alvorlighetsgrad, og avviser at mannen det gjelder har foreslått sex.

– Det er masse som må nyanseres. Media kjenner ikke hele bildet, sier han, og understreker at partiarrangementer skal være trygge.(Vilkår)

Norsk finanstopp hjalp HBO med serien Billions: - Virkeligheten slår fantasien
Sesong 3 av den populære serien om finans- og makteliten i New York har premiere mandag, og det er én spesiell grunn til at den slår ekstra godt an hos den norske finansmannen Peter Warren
04:59
Publisert: