I onsdagens utgave av DN langer statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen ut mot Ap-leder Jonas Gahr Støres regnestykker. De mener det er "uredelig" at han ikke gjør bedre greie for hvordan alle Aps løfter - deriblant gratis frukt i skolen, billigere tannbehandling og flere hurtigtog - skal finansieres:

Mener Ap bruker pengene to ganger dnPlus (DN+)

Både Høyre-lederen og Frp-lederen viser til at Støres forgjenger, Jens Stoltenberg, var mer solid i økonomiske spørsmål.

– Støre er betydelig mindre opptatt av økonomisk politikk enn Jens Stoltenberg, sier Solberg.

Frp har i flere år fått kritikk for å føre en uansvarlig økonomisk politikk.

– Jeg har ofte vært veldig uenig med Arbeiderpartiets prioriteringer, men Jens Stoltenberg gikk det ihvertfall å forholde seg til. Støre driver dobbelt bokholderi, sier Siv Jensen, som mener Støre legger opp til å bruke de samme pengene to ganger.

Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto:Hampus Lundgren
Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto:Hampus Lundgren (Foto: Dagens N¾ringsliv)

Skjerper kritikken

Solberg og Jensen trapper dermed opp kritikken i mandagens DN, da Frps nestleder Ketil Solvik-Olsen gikk ut mot Støres «hjemme alene-fest» etter at Jens Stoltenberg har forlatt partiet.

Kaller Ap-møtet «hjemme alene-fest» dnPlus (DN+)

Om meningsmotstandernes Stoltenberg-mimring sier Ap-leder Jonas Gahr Støre: 

– Jeg smiler litt av at plutselig er Jens Stoltenberg blitt gromgutten til Siv og Erna.

– Jeg har sittet i hans regjering i åtte år og vært med på hans ansvarlighet. Men jeg forstår at de må grave dypt i lommen for å løfte egen ansvarlighet, sier Støre.

Han avviser beskyldningen om dobbelt bokholderi.

– La meg minne om at det kommer fra en finansminister med både dobbel og trippel bokholderi før hun kom i regjering. Realiteten er at vi har en annen tilnærming til omstilling enn dagens regjering.

Les mer om krangelen her:

Mener Ap bruker pengene to ganger dnPlus (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.