– Frps politikere er profesjonelle og vant til å håndtere uenigheter. Sånn som jeg kjenner Frp, har de lyst til å sitte i regjering. Jeg tror at sånn som i budsjettforhandlingene kommer det til å være konstruktive og gode samtaler, saklig uenighet. Og så håper jeg vi finner gode løsninger, sier Ropstad til NTB på vei ut fra gruppemøtet til KrF på Stortinget.

– Dårlig utgangspunkt

Frp-leder Siv Jensen sa onsdag at utgangspunktet for regjeringsforhandlinger er svært dårlig etter at KrF påførte Frp et sviende taxfree-nederlag midt i budsjettinnspurten. Tirsdag stemte KrF for å avvikle muligheten til å kjøpe to flasker ekstra taxfree-vin i stedet for tobakk sammen med resten av opposisjonen.

– Samarbeid handler ikke om å stikke kniver inn i dem man skal samarbeide med, sier Jensen og slår fast at KrF ikke kan ri to hester samtidig.

Men Ropstad tar Frp-uroen med stor ro.

– Alle som har fulgt KrFs politikk på taxfree, trenger ikke være overrasket over det som skjedde i går, sier Ropstad og viser til at KrF tok dissens på saken i 2014 og så sent som i februar i år fremmet forslag om innstramninger i taxfree-ordningen.

– Det var tilfeldig at dette kom til behandling i Stortinget i går, sier han.

– Uredelig spill

Men dette beroliger ikke Frps Christian Tybring-Gjedde.

– Det er ikke taxfree-ordningen som er viktig her. Det viktige er uredelig spill – og hvordan KrF behandler medmennesker og politiske motstandere, sier Tybring-Gjedde til Stavanger Aftenblad.

Han mener Frp ikke vil ha noe å gi i sonderinger eller forhandlinger.

– Begeret er helt fullt for min del. Jeg vil ikke gi noe som helst. Veldig mye fra budsjettavtalen skal reverseres i en regjeringsavtale hvis det skal være aktuelt å sitte i regjering med KrF, sier han til Vårt Land.

Når og hvor de forestående sonderingene vil finne sted, er foreløpig uklart.

– Det må vi komme tilbake til. Men det vil nok skje raskt, sier Ropstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.